• image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Košarka

Propozicije

2013.

 

·         Ekipe se mogu slobodno formirati bez obzira na pripadnost poduzeću

·         Pravo nastupa imaju studenti, zaposlenici i umirovljenici koji se prijave za „KOREL“ LIGU, koa i igrači B 1 lige u organizciji Hrvatskog košarkaškog saveza. Dozvoljava se nastup i jednog igrača A 2 HKS lige

·         Pravo nastupa nemaju učenici i igrači-ce A 1 i u organizaciji HKS.

·         Za ekipu tijekom sezone može nastupiti najviše 15 igrača čija imena je ( na obrascu prijave sastava ) ekipa dužna dostaviti organizatoru 5 dana prije početka natjecanja. Ako ekipa nije prijavila svih 15 igrača, ima pravo nadopuniti popis tijekom sezone. Ekipa koja je prijavila svih 15 igrača, može mijenjati popis, ali tek po završetku polusezone i konačan popis igrača dostaviti najkasnije pet dana pred početak jesenje polusezone. Za samu utakmicu ekipa prijavljuje samo one igrače koji su u dvorani prije početka utakmice. Ekipa može prijaviti za utakmicu i igrača čiji se dolazak očekuje u toku utakmice. Ukoliko neka ekipa odustane od natjecanja ili je isključena, igrači te ekipe mogu prijeći u drugu ekipu, ali u slijedećoj polusezoni.

·         Utakmice se ne mogu odgađati. Ukoliko se ekipa ne pojavi 10. min. nakon zakazanog termina gubi utakmicu sa 20:0 i dobiva -1 bod, a za nedolazak na dvije utakmice ekipa će biti isključena iz natjecanja i njeni rezultati se brišu.

·    Utakmica traje 4 X 7 minuta brutto igre. Vrijeme se zaustavlja dok traje izvođenje slobodnih bacanja i minuta odmora. Svaka ekipa ima pravo na jednu minutu odmora po četvrtini. Odmor između četvrtina je 1 minutu, a na poluvremenu 5 minuta. U zadnjoj minuti utakmice mjeri se “čisto vrijeme”. Ekipa mora biti jednoobrazno odjevena i na dresovima mora imati brojeve i mora imati svoje lopte za zagrijavanje.

·         Utakmica se prekida ako u polju ostane manje od 2 igrača, te registrira:

a)                postignutim rezultatom u  trenutku prekida utakmice -  ako je sa manje od dva igrača ostala ekipa koja je gubila

b)                20:0  u korist ekipe koja je do prekida utakmice gubila - ako  je s manje od dva igrača ostala ekipa koja je do trenutka prekida utakmice vodila

·         Ako utakmica završi nerješenim rezultatom, igra se po jedan produžetak od 3 minute brutto igre, do konačnog pobjednika.

·       Igrač isključen do kraja utakmice nema pravo nastupanja u slijedećoj utakmici, ukoliko Natjecateljska komsija ne odluči drukčije

·         Način bodovanja: pobjeda  2 boda, poraz  1 bod. Igra se dvokružni bod sustav.

·         Ako se dogodi da dvije ili više ekipa ima isti broj bodova o njihovom plasmanu odlučuje: veći broj bodova u međusobnim utakmicama, bolja koš razlika u međusobnim utakmicama, veći broj koševa u međusobnim utakmicama, veći broj koševa postignutih kao domaćin, bolja koš razlika u svim utakmicama, veći broj koševa u svim utakmicama, veći broj koševa u svim utakmicama kao domaćin, ždrijeb.

·         Protivnička ekipa može prihvatiti odigrati susret s ekipom koja kasni, ali to nije dužna.

·         Utakmicu sude 2 suca, jedan zapisničar koji je i mjerilac vremena, te mjeritelj  24 sekunde

·         U slučaju nedolaska suca ekipe se mogu dogovoriti da li će se susret odigrati ili ga mogu odgoditi. Ukoliko se dogovore da susret odigraju i zapisnik o susretu predaju organizatoru uredno potpisan od strane kapetana, nemaju pravo naknadne žalbe na rezultat koji se prihvaća kao pravovaljan.

·         Ako ekipa smatra da je došlo do materijalne povrede pravila, da utakmica nije regularna ili da za protivničku ekipu nastupa igrač koji na to nema pravo, ekipa može uložiti žalbu. Žalba se najavljuje pismeno u zapisnik najkasnije 10 minuta po odigranom susretu. Pismeno obrazloženje žalbe ekipa mora dostaviti organizatoru slijedećeg radnog dana najkasnije do 12 sati. Uz žalbu se prilaže 100 kn koji se u slučaju pozitivnog rješenja žalbe vraćaju ekipi. ŽalberiješavaNatjecateljskakomisija.

·         Nepoznavanje propozicija i pravila igre ne oslobađa ekipu odgovornosti za povredu istih. Ukoliko ekipi nisu jasne propozicije ili pravila igre, mogu se pred početak utakmice obratiti sucu ili voditelju natjecanja radi pojašnjenja.

·         U aktivnostima GSSR „Sport za sve“ Osijek svaki pojedinac ili ekipa nastupa na vlastitu odgovornost.

·     Pravo tumačenja Propozicija zadržava organizator, kao i odluke o  svim pitanjima koje Propozicijama nisu određena.

Brojač posjeta

0556686
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukuono
116
310
655
553474
7548
12724
556686

Vaša IP adresa 54.225.36.143
Vrijeme servera: 22-11-2017 01:49

Potražite nas na Facebooku

Sluštajte nas na radio UNIOS-u