• image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Nagrade

DARKO DUMANČIĆ

darko dumancic

 

 2017. 

Uz zahvalnost za izniman doprinos sportskoj rekreaciji  HSSR "Sport za sve" dodijelio je  Medalju “Mirko Relac” za razvoj sportske rekreacije Hrvatskog saveza sportske rekreacije  “Sport za sve” (godišnju nagradu) za 2017.godinu. gosp. DARKU DUMANČIĆU iz Osijeka.

 
ŽIVOTOPIS
 
Darko Dumančić rođen je u Osijeku 4. prosinca 1961. gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1988. godine završava studij fizičke kulture i stječe zvanje profesora tjelesnog odgoja sa izbornim predmetima skijanje i nogomet. Državni stručni ispit za državne službenike polaže u Središnjem državnom uredu za upravu u Zagrebu 2004. godine, a 2014. izabran je u naslovno nastavno zvanje predavača za znanstveno područje društvenih znanosti - znanstveno polje kineziologija, znanstvena grana kineziološka edukacija. Cjeloživotno obrazovanje nastavlja kao polaznik prve generacije poslijediplomskog specijalističkog studija “Sportsko pravo“ na Pravnom fakultetu u Splitu, na kojem 2015. godine obranom završnog rada pod naslovom: “Uloga jedinice lokalne samouprave u sustavu sporta u Republici Hrvatskoj (na primjeru grada Osijeka), prvi u Hrvatskoj stječe akademsku titulu univerzitetskog specijaliste sportskog prava. U neprekinutom je radnom odnosu od 1986., a nakon što je radio kao voditelj knjižare i poslovnice ugledne nakladničke kuće Naklada Naprijed/Naklada Ljevak iz Zagreba, od 2002. godine zapošljava se u Gradu Osijeku na radnom mjestu stručnog suradnika zaduženog za sport djece i mladeži, gdje u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, Studentskim sportskim savezom, ustanovama za predškolski odgoj, osnovno, srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje i GSŠR “Sport za sve“ Osijek, pokreće i neposredno sudjeluje u realizaciji mnogobrojnih sportskih i edukacijskih programa, počevši od obuke neplivača, škole klizanja i skijanja pa do organiziranja školovanja kadrova za potrebe sporta i sportske rekreacije, za što je dobio brojna priznanja od kojih je najznačajnija Godišnja nagrada za obuku neplivača, HSŠR “Sport za sve“, 2006., koja mu je uručena na IX. Hrvatskom savjetovanju za obuku neplivača, Mali Lošinj 2006., kojom prigodom je održao i javno izlaganje tematskog stručnog rada.
Od 2005. do danas voditelj je Odsjeka za sport u Gradu Osijeku, gdje pokreće niz strukturnih reformi koje rezultiraju donošenjem i primjenom sustava vrednovanja i kategorizacije sportova i sportskih klubova, te dosljednoj provedbi zakonskih odredbi Zakona o sportu na razini lokalne samouprave. Poseban doprinos daje uspješnoj provedbi postupka obveznog preoblikovanja NK Osijek u sportsko dioničko društvo. Član je ili voditelj organizacijskih timova svih većih sportskih natjecanja održanih u Osijeku u proteklih trinaest godina, od kojih su najznačajnije Europsko prvenstvo u rukometu za žene 2014., Europska prvenstva u streljaštvu - EPSO 2009 i 2013, Svjetski kup u sportskoj gimnastici “Osijek Grand prix“ od 2009. do 2016., ”Osječki Ferivi polumaraton“ od 2012. do 2017., turnir europske lige u odbojci za muškarce i žene 2010., a posebno valja naglasiti njegovu ulogu kao glavnog koordinatora organizacije Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2009. za grad Osijek i projekt menadžera i predsjednika radne skupine za kandidaturu za UEFA EURO 2012 za grad Osijek 2007. godine.
Suradnik je i član uredništva izdavačkih projekata: Zlata Živaković - Kerže, “Duga tradicija školskog športa“, monografije izdane 2012. godine povodom 50. godišnjice Školskog športskog saveza grada Osijeka i “Osječki sportski godišnjak“, godišnjeg izdanja u nakladi Zajednice športskih udruga grada Osijeka, od 2011. do 2017. Podupiratelj je u realizaciji knjige Zdenka Jajčevića “225 godina športa u Hrvatskoj“, koju je izdao Streljački savez Osječko - baranjske županije 2009. godine u prigodi održavanja EPSO 2009 i obilježavanja 225 godina organiziranog sporta u Republici Hrvatskoj.
Autor je i koautor više stručnih radova indeksiranih u referentnim bazama podataka Econpapers, EBSCOhost i Thomson Reuters Web of Science, koje je kao aktivni sudionik javno izlagao na znanstvenim i stručnim konferencijama. Član je organizacijskog odbora 2. Međunarodnog znanstvenog simpozija "Gospodarstvo istočne Hrvatske - jučer, danas, sutra", Sveučilište J.J. Srossmayera, Ekonomski fakultet, Osijek, 2013. Svoj sportski i društveno aktivan rad realizira i kroz aktivno članstvo u mnogobrojnim stručnim tijelima i strukovnim udrugama:
Više od četrdeset godina Darko Dumančić aktivan je sportaš, sa nepunih deset godina započeo je redovite treninge u podmlatku NK Osijek i do danas ostao aktivan kao član i igrač Veteranskog nogometnog kluba “Lege“ iz Osijeka. Nositelj je IVSI licence učitelja skijanja i certifikata za ronjenje “Open water diver“, a kao aktivan biciklista sudionik je tradicionalne maratonske biciklističke vožnje “Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana“. Oženjen je, otac dvoje djece, živi i radi u Osijeku.

 

 

 

Brojač posjeta

0799511
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Sveukuono
294
522
3603
792849
7684
17756
799511

Vaša IP adresa 3.88.220.93
Vrijeme servera: 16-06-2019 15:12

Potražite nas na Facebooku

Sluštajte nas na radio UNIOS-u